Logopedie na een Corona infectie

Bent u zelf in aanraking gekomen met het coronavirus? Wij hopen dat het goed met u gaat.

Als u een corona infectie heeft doorgemaakt (COVID-19) kan het zijn dat u moeilijkheden heeft met spreken, ademhalen of dat er (ver)slik- of stemklachten zijn. Ook communiceren met anderen kan erg vermoeiend zijn.

Waar kunnen wij u als logopedist mee helpen?
• De ademhaling verbeteren. Door middel van ademoefeningen helpen wij u de adembeweging in rust en tijdens het spreken te verbeteren.
• Weer krachtig kunnen spreken. Heeft u door het veelvuldig hoesten last van uw stem of globusgevoel gekregen of heeft u op de IC gelegen en bent u kunstmatig beademd, dan kan het zijn dat uw stembanden beschadigd zijn waardoor uw stem nu minder krachtig is of hees. Door middel van oefeningen kunnen wij u helpen uw stem te verbeteren.
• Hulp bij het slikken. Heeft u op de IC gelegen en bent u toen beademd, dan kan het zijn dat u nu moeite heeft met slikken en/of u zich vaak verslikt. De oorzaak is misschien dat u nog niet krachtig genoeg bent, of dat er toch iets beschadigd is in uw keel door de gebruikte beademingsbuis. Wij kunnen u helpen met slikadviezen, zoals het vinden van de juiste houding tijdens het eten en drinken en/of het aanpassen van de voeding, waardoor slikken veiliger wordt en de kans op verslikken kleiner.

We werken samen in een COVID-19-team Groesbeek waarin we nauw samenwerken met huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten, ergotherapeuten en psychologen.

Heeft u vragen of hulp nodig neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet Astrid en Monique